Zo gaat de Proefgerichte Clinic in z'n werk:

De Proefgerichte Clinic is individueel en duurt, inclusief het rijden van de proef, 30 of 45 minuten per deelnemende combinatie.

Je krijgt dus privéles/persoonlijke begeleiding.

Je rijdt een dressuurproef naar eigen keuze (vanaf de klasse BB t/m de klasse M2). Je kunt ervoor kiezen om een proef te rijden uit de klasse waarin je officieel uitkomt, maar het mag ook een klasse hoger of lager zijn. Deze wordt beoordeeld door Michella. Bovendien bespreekt Michella, nadat je je proef gereden hebt, met jou wat er goed ging, waar de aandachtspunten liggen en wat je kunt doen om een (nog) hogere beoordeling te krijgen.

Nadat je klaar bent met je clinic ontvang je een protocol met cijfers en commentaar. Voor de duidelijkheid: de proef die je hebt gereden telt niet mee voor winstpunten.

 

*** Er is een losrijbaan aanwezig van 15 x 40m., met zandbodem. ***

*** De ‘wedstrijd’baan van 25 x 45m. bestaat uit een polyvlokkenbodem. Hier is een baan uitgezet van 20 x 40m. met bordjes. ***

 

OPTIES

De volgende opties zijn mogelijk:

 

OPTIE 1:

Voorafgaand aan de proef rijd je zelfstandig je paard los. Je begint je clinic met het rijden van de door jou gekozen proef. Michella bespreekt daarna de proef met jou: wat ging goed, wat kan beter en tegen welke problemen liep je aan tijdens de proef.

De onderdelen die verbeterd kunnen worden, rijd je vervolgens nog eens los van elkaar. Hierbij krijg je begeleiding en instructie van Michella. Vervolgens kun je daar thuis, in je eigen trainingen, verder aan werken. Dit is een effectieve manier om je voor te bereiden op de officiele wedstrijden.

Deze clinic duurt 30 minuten per deelnemende combinatie.

 

OPTIE 2:

Je rijdt je paard los met begeleiding en instructie van Michella. Door correct en effectief los te rijden kun je je paard én jezelf goed voor de dag laten komen in de ring. Veel ruiters weten niet zo goed hoe ze hun paard op wedstrijd moeten losrijden. Sommige ruiters hebben dan de neiging om te weinig te doen, waardoor het paard onvoldoende los in het lijf is, niet actief genoeg beweegt en lauw op de hulpen reageert. Andere ruiters rijden hun paard helemaal 'leeg', waardoor het paard moe wordt en het niet meer lukt om een fijne proef neer te zetten. Ook het oplossen van spanningsproblemen hoort bij het losrijden.

Nadat je je paard hebt losgereden, rijd je aansluitend de door jou gekozen proef.

Deze clinic duurt 30 minuten per deelnemende combinatie.

 

OPTIE 3:

Dit is een combinatie van de beide bovenstaande opties. Je rijdt je paard los met begeleiding en instructie van Michella. Aansluitend rijd je de door jou gekozen proef. Daarna ga je aan de slag met de belangrijkste aandachtspunten en onderdelen waar nog winst te behalen is.

Deze clinic duurt 45 minuten per deelnemende combinatie.