Even voorstellen!

Nogmaals welkom op mijn website!

 

Mijn liefde voor paarden begon toen ik als 8-jarig meisje voor het eerst kennismaakte met ponyrijden. Al snel wist ik dat ik 'later als ik groot ben' 'paardrijjuf' wilde worden.

Mijn sportcarrière begon in 1992 met pony Zorro, waarmee ik Z1-dressuur, L-springen en L-samengesteld werd. Tevens reed ik de New-Forestmerrie Isolde, die van mijn zus was, naar de klasse M1-dressuur en L-springen. In 1997 behaalde ik met Isolde de Reservetitel 'Bestgaande Rijpony Kleine Maat'.

In de jaren die volgden heb ik talloze paarden getraind en opgeleid t/m ZZL-niveau en ben ik in de springsport actief geweest t/m de klasse L. Daarna werden de hindernissen me te hoog 😅

In 1998 startte ik met de Paardensportopleiding op het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne. Een droom kwam uit! Ik ben begonnen met de MBO-opleiding, maar stapte in 1999 over naar de (destijds nieuwe) HBO-opleiding. Deze opleiding ging diep in op alles wat er komt kijken bij het houden van paarden en het opleiden en trainen van paard en ruiter. Van stalmanagement, biomechanica, rijtechniek, mental coaching en didactiek tot dagelijkse praktijklessen (o.a. dressuurlessen, springlessen, longeren, keuringsklaarmaken), alles kwam aan bod.  Bovendien was er veel aandacht voor het leren lesgeven, want dat is echt een vak apart!

Gedurende mijn opleiding in Deurne ben ik begeleid en opgeleid door onder andere Jan Huizinga (voormalig bondscoach eventing pony's), Cor Loeffen (lid KWPN-Hengstenkeuringscommissie fokrichting springen en springinstructeur) en door fantastische, gerenommeerde dressuurinstructeurs zoals Stefano van Zuijlen, Corine Dorrepaal en Marion Schreuder. Daarnaast volgde ik gastlessen bij onder andere Bart Bax en Tineke Bartels.

Nadat ik mijn diploma op zak had, heb ik een paar maanden bij een trainingsstal gewerkt als stalruiter, maar al vrij snel ben ik me meer en meer gaan richten op het lesgeven. Ik heb vanaf 2003 bijna 15 jaar lang bij verschillende manegebedrijven lesgegeven. Daarnaast trainde ik een aantal wedstrijd- en recreatieruiters.

Tussendoor heb ik mijn jurylicentie behaald voor zowel de KNHS als de FNRS. Ik jureer t/m de klasse F15 (FNRS) en de klasse M2 (KNHS).

In 2008 heb ik de opleiding Instructeur Paardrijden Gehandicapten voltooid en heb ik ruim 10 jaar lang regelmatig lesgegeven aan ruiters met een beperking.

Last but zeker not least ben ik al enkele jaren verbonden als commandant/trainer aan een van de meest betoverende showteams van Nederland: Het Z-Friezenteam Groningen.

In augustus 2018 ben ik gestopt met de manegelessen. Het werd steeds lastiger om het groeiende aantal privélessen te combineren met de manegelessen.  Ik heb me sindsdien volledig gericht op het geven van privélessen aan zowel recreatie- als wedstrijdruiters.

Sinds mei 2018 verzorg ik de dressuurlessen bij de gezelligste rijvereniging van Drenthe: LR, PC & MV Bergveen in Veenhuizen. (Lijkt het je leuk om mee te lessen? Klik dan hier voor meer info).

Ook ben ik sinds april 2020 als instructrice verbonden aan PSV De Marruters te Eastermar. (Lijkt het je leuk om mee te lessen? Klik dan hier voor meer info).

En sinds oktober 2023 geef ik eens in de twee weken privélessen bij rijvereniging De Waddenruiters in Warffum (momenteel geen plek voor nieuwe ruiters).

 

Mijn bedrijf Dressuurinstructie Michella Kloosterman is gevestigd in het Groningse Zevenhuizen. Hier heb ik de beschikking over vijf ruime paardenboxen, een buitenbaan van 25 x 45m. en een zandpaddock van 15 x 40m. Daarnaast kunnen mijn paarden zich vermaken met enkele hectares weiland.

Als je instructrice bent, dan ben je nooit uitgeleerd. Daarom volg ik regelmatig clinics en bijscholingen en lees ik veel vakliteratuur. Niet alleen met betrekking tot dressuur rijden; ik ontwikkel mezelf ook graag verder op het gebied van sportpsychologie en mental coaching.

Uiteraard rijd ik zelf nog steeds fanatiek paard, alhoewel mijn wedstrijdcarrière momenteel op een wat lager pitje staat. Ik ben trotse eigenaresse van de vosruin Javièro (roepnaam Frummel, stamboeknaam Jeremy).

 

JAVIÈRO (Charmeur x Ulft x Purioso, geboren 15-04-2014)