Even voorstellen!

 

Nogmaals welkom op mijn website!

Mijn sportcarrière begon in 1992 met Zorro, waarmee ik Z1-dressuur, L-springen en L-samengesteld werd. Tevens reed ik de New-Forestmerrie Isolde, die van mijn zus was, naar de klasse M1-dressuur en L-springen. In 1997 behaalde ik met Isolde de Reservetitel 'Bestgaande Rijpony Kleine Maat'.

In 1998 mocht ik beginnen met de Paardensportopleiding in Deurne. Een droom kwam uit! In 1999 stapte ik over van de MBO-opleiding naar de (destijds nieuwe) HBO-opleiding en kwam de Houston-ruin Marco op mijn pad. De eigenaar van Marco gaf mij de kans om hem het een en ander bij te brengen. Marco was nog vrij groen, maar enorm getalenteerd. Ik kwam er al heel snel achter dat hij echter ook een enorm eigenzinnig karakter had. Toch liep Marco binnen een jaar Z-dressuur met mij, we waren een hecht team geworden. In de klasse L-dressuur wisten we een 9de plek te bereiken in de finale op de Drentse Kampioenschappen in 2000. In 2001 werd Marco verkocht en kreeg ik Montez, een halfbroertje van Marco, onder het zadel.

Met Montez heb ik het tweede jaar van mijn opleiding gevolgd en ook Montez liep al snel Z-dressuur. Helaas voor mij werd ook Montez verkocht. Mijn ouders schaften vervolgens Kingston (v. Rossini) aan, zodat ik weer over een 'vast' paard kon beschikken. Met Kingston heb ik de rest van mijn opleiding voltooid en met Kingston bereikte ik uiteindelijk de klasse Z2-dressuur. Springen deden we ook, lekker in de klasse B. Sinds 2009 geniet Kingston van zijn welverdiende pensioen en inmiddels is hij 29 jaar.

Nadat ik mijn diploma op zak had, heb ik een tijdje bij een trainingsstal gewerkt als stalruiter, maar al vrij snel ben ik me meer en meer gaan richten op het lesgeven. Ik heb vanaf 2003 bijna 15 jaar lang bij verschillende manegebedrijven lesgegeven. Daarnaast begeleidde ik een aantal wedstrijd- en recreatieruiters.

Tussendoor heb ik mijn jurylicentie behaald voor zowel de KNHS als de FNRS en de Instructeursopleiding Paardrijden Gehandicapten gevolgd. Ik jureer t/m de klasse M2.

In de sport was ik niet alleen actief met Kingston, maar ook met o.a. Valentijn (v. Kroongraaf) en Valero (v. Jumpilot). Valero is door mij opgeleid en uitgebracht t/m de klasse M2, daarna is hij verkocht. Op de Drentse Kampioenschappen behaalden we een 4de plaats in de L1-finale. Valentijn bereikte een paar jaar later een 12de plaats in de L1-finale op de Drentse Kampioenschappen met mij. Daarna is mijn zus hem verder door gaan rijden.

In augustus 2018 ben ik gestopt met de manegelessen en ben ik me volledig gaan richten op het geven van privélessen. Sinds mei 2018 verzorg ik de dressuurlessen bij de leukste rijvereniging van Drenthe: LR, PC & MV Bergveen in Veenhuizen. Ook ben ik sinds april 2020 als instructrice verbonden aan PSV De Marruters te Eastermar.

In oktober 2018 kwam er een superleuke uitdaging voorbij die ik met twee handen heb gegrepen: ik werd commandant van het www.zfriezenteam-groningen.com 

Ik viel met mijn neus in de boter en heb met dit fantastische team al shows mogen geven in Oldenburg (Dld.) en Amsterdam (slotact Jumping Amsterdam). Ook sleepten we dit jaar twee kampioenstitels binnen op de Groninger Kampioenschappen, behaalden we brons op de Nederlandse Kampioenschappen en werden we Nederlands Kampioen tijdens het KFPS-Kampioenschap.

Uiteraard rijd ik zelf nog steeds fanatiek paard. Ik ben trotse eigenaresse van de vosruin Frummel (geboren 2014, Charmeur x Ulft x Purioso). Met hem hoop ik over enkele maanden de sport in te kunnen 

Verder verdiep ik me graag in sportpsychologie en mental coaching en ben ik met mijn partner Henk-Jan druk bezig om onze boerderij in het Groningse Zevenhuizen om te toveren tot een droompaleis.