GEPLANDE PROEFGERICHTE CLINICS:

Zondag 01 mei   2022      Locatie: Jonkersvaart 99 Zevenhuizen   Aanmelden kan t/m 25 april   +31612850287

Zondag 05 juni   2022      Locatie: Jonkersvaart 99 Zevenhuizen   Aanmelden kan t/m 30 mei    +31612850287

Zondag 03 juli    2022      Locatie: Jonkersvaart 99 Zevenhuizen   Aanmelden kan t/m 25 juni    +31612850287

Zondag 21 aug.  2022     Locatie: Jonkersvaart 99 Zevenhuizen   Aanmelden kan t/m 15 aug.    +31612850287

Zondag 25 sept. 2022     Locatie: Jonkersvaart 99 Zevenhuizen   Aanmelden kan t/m 19 sept.   +31612850287 

PROEFGERICHTE CLINIC

Veel ruiters vinden het lastig om tijdens het rijden van een dressuurproef optimaal te presteren. Hiervoor zijn verschillende redenen. Denk aan spanning en zenuwen bij de ruiter, spanning bij het paard of doordat het paard tijdens de proef anders op de hulpen reageert dan tijdens de training.

Bovendien valt het niet mee om alle oefeningen, overgangen en lijnen die tijdens de proef gevraagd worden, vloeiend en harmonieus uit te voeren. Om de gevraagde onderdelen correct uit te kunnen voeren, moeten takt, ontspanning, aanleuning, impuls en correcte stelling en buiging behouden blijven. Door (wedstrijd)spanning en/of zenuwen gaan deze factoren nog wel eens verloren.

Een proefgerichte clinic kan je helpen om zo optimaal mogelijk te (leren) presteren in de ring. Door de situatie van een echte wedstrijd na te bootsen kun je leren om handiger te worden in het correct rijden van dressuurproeven. Het helpt de ruiter ook om bewuster zijn/haar paard door de proef te loodsen. Proefgericht trainen betekent niet alleen betere wedstrijdresultaten, maar ook weten hoe je jouw paard beter voor kunt stellen aan de jury.

 

            VOOR WIE?

De clinics zijn bedoeld voor iedereen die deelneemt of wil gaan deelnemen aan KNHS dressuurwedstrijden, vanaf de klasse Bixie t/m de klasse M2. Heb je bijvoorbeeld een jong paard of heb je zelf nog weinig wedstrijdervaring dan kan dit een goede voorbereiding zijn op de officiële wedstrijden. Daarnaast is het voor de meer ervaren ruiters een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld te kijken of je er al aan toe bent om de overstap naar een hogere klasse te maken.

 

Zoek je begeleiding op weg naar een hogere score op de wedstrijd? Wil je weten welke oefeningen nog meer bevestigd moeten worden en wat de jury wil zien? Misschien wil je jezelf goed voorbereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen of een kampioenschap of op de overstap naar een hogere klasse. Of wil je juist je (jonge) paard eens meenemen naar een 'vreemde' locatie.

Geef je dan op voor één van de proefgerichte clinics die Michella regelmatig organiseert!

 

Check hier hoe de Proefgerichte Clinic in z'n werk gaat. Meedoen en aanmelden? Klik dan hier

Foto's door Marcel Ruiter, amazone Esther Webbink met Isenhart (hier nog M2, inmiddels Z1 met winstpunten)